Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

“Έντιμη Ήττα… που μοιάζει με Νίκη”



ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Α’ ΕΣΚΑΣΕ:

Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ - Γ.Σ. ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 61-64
 
Την δεύτερη ήττα στην έδρα της, γνώρισε η ομάδα μας, το Σάββατο 28/2/2015, καθώς έχασε από τον Έσπερο Λαμίας, με μόλις 3 πόντους, χάρη στο buzzer-beater του Μάνθου Σοφογιάννη από τα 8 μέτρα.

            Αγώνας για γερά νεύρα, καθώς υπήρχε συνέχεια εναλλαγή στο σκορ, χωρίς καμία ομάδα να μπορεί να ξεφύγει ουσιαστικά και να χτίσει μια γερή διαφορά. Τα πρώτα 2 δεκάλεπτα τα κέρδισε ο “Άρης” Θήβας, ενώ το 3ο και 4ο ο “Έσπερος”.

            Η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλή άμυνα και κράτησε για αρκετή ώρα τους κύριος εκτελεστές του “Έσπερου” σε χαμηλή απόδοση. Στην επίθεση, ο “Άρης” έπαιξε κυρίως κοντά στο καλάθι, αφού υπερτερούσε, πράγμα που έφερε αποτελεσματικότητα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

            Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον Έσπερο, ο οποίος είχε περισσότερες λύσεις κυρίως στη περιφέρεια.

            Η ομάδα μας αναγκάστηκε να παίξει με 2 σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών των Φωτητζόγου και Κασάι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Παναγιώτης Ιωάννου κατά τη διάρκεια του αγώνα υπέστη διάστρεμμα και βγήκε εκτός μάχης. Οι “μικροί” του “Άρη” Θήβας, δυστυχώς δε μπόρεσαν να βοηθήσουν σε ένα τέτοιο ντέρμπυ και η κούραση για τους έμπειρους παίκτες της ομάδας μας δεν άργησε να φανεί, όπου στο τέλος του αγώνα κάνανε και αρκετά λάθη.

            Παρ’ όλες τις απουσίες και τη κούραση, ο “Άρης” άντεξε στις πιέσεις του “Έσπερου” στην άμυνα και αντιμετώπισε όσο καλύτερα μπορούσε την περιφέρεια των αντιπάλων. Το ματς κρίθηκε υπέρ του “Έσπερου” στα τελευταία 7,4 δευτερόλεπτα, γιατί δεν χρεώθηκε καθαρό φάουλ στους φιλοξενούμενους, πάνω στον Κλούρα, γεγονός που μας στέρησε 2 ελεύθερες βολές και ίσως τη νίκη του αγώνα, αφού δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να γίνει το τρίποντο του Σοφογιάννη. Αυτή η εξέλιξη του αγώνα αποδεικνύει ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις ατυχίες, ο “Άρης” Θήβας δεν βρίσκεται τυχαία στη τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και θα συμμετάσχει τα “πλέι-οφ”.

            Το Δ.Σ. του Συλλόγου συγχαίρει τους παίκτες του Σωτήρη Γερμανού για την υπερπροσπάθεια στον αγώνα αλλά και για την φετινή μέχρι τώρα πορεία της ομάδας.

Σύνθεση: (Προπ. Γερμανός Σ. - Λογοθέτης Κ.) Βλάχος Ε. 1π., Κουτσοβασίλης Ι. 8π., Σκυριανός Ν. 6π. (1τρ.), Κλούρας Π. 16π., Λογοθέτης Κ., Ματσαγγούρας Ε., Παπάνογλου Σ. 24π., Ιωάννου Π. 6π., Χάλιος Ν., Λογοθέτης Π., Ζυγογιάννης Λ., Καραδόπουλος Ι.

Δεκάλεπτα: 23-19, 16-13, 10-15, 12-17. Διαιτητές: Τσάλας Γ., Μαμασούκα Χ.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου